Fryst daimtårta med (mandel)marängbotten

Jag bara måste dela med mig av ett supergott recept(från tidningen Hembakat, som ni hittar > här <.) som jag prövade till nyårsafton igår. Det var verkligen jättegott och uppskattades av alla, antar jag, eftersom hela tårtan gick åt. :)

FRYST DAIMTÅRTA MED MARÄNGBOTTEN


Marängbotten

4 äggvitor (spara gulorna)
1 dl strösocker
(i originalreceptet ska man även ha 100 g sötmandel,
men jag hoppade detta och rev ner lite choklad istället.)

Fyllning
4 äggulor
1 dl florsocker

5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

2 dubbla Daim, grovhackade

Garnering
1 dubbel Daim, grovhackad

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna. (Kakan går även bra att göra i en 23–24 cm form, men då blir eventuellt gräddningstiden något kortare och kakan inte lika hög, men definitivt lika god).

2. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och  vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln.

3. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna helt i formen.

4. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner Daimen i smeten.

5. Häll Daimsmeten över kakan och ställ formen i frysen i några timmar. Ta fram tårtan 10–15 min före servering. Garnera kakan med hackad Daim.



Om ni tycker om GB's daimstrut, så kommer ni älska denna. Fyllingen smakar precis som den! 
Erica liljeholm

haha, tror du man vågar räkna kalorier i en såndär ;)?

Svar: Det gör man inte. ;)
Felicia Nilsson