Fryst daimtårta med (mandel)marängbotten
FRYST DAIMTÅRTA MED MARÄNGBOTTEN
Marängbotten
4 äggvitor (spara gulorna)
1 dl strösocker
(i originalreceptet ska man även ha 100 g sötmandel,
men jag hoppade detta och rev ner lite choklad istället.)
Fyllning
4 äggulor
1 dl florsocker
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 dubbla Daim, grovhackade
Garnering
1 dubbel Daim, grovhackad
GÖR SÅ HÄR
1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna. (Kakan går även bra att göra i en 23–24 cm form, men då blir eventuellt gräddningstiden något kortare och kakan inte lika hög, men definitivt lika god).
2. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln.
3. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna helt i formen.
4. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner Daimen i smeten.
5. Häll Daimsmeten över kakan och ställ formen i frysen i några timmar. Ta fram tårtan 10–15 min före servering. Garnera kakan med hackad Daim.

Om ni tycker om GB's daimstrut, så kommer ni älska denna. Fyllingen smakar precis som den!
haha, tror du man vågar räkna kalorier i en såndär ;)?