31. januari

Hej söndag!
Eller ja, snart är denna slut. Och, imorgon kliver vi in i månaden med stort F - Februari! Den månaden som vi förhoppningsvis blir föräldrar på nytt. (Alltså om inte bebis tycker att den ska bo kvar i magen tills mars...)
Det är helt sjukt, att vi imorgon kliver in i vecka 37!! Alltså TRETTIOSJU av FYRTIO! Eller ja, graviditeten är fulländad när jag kliver in i vecka 41. Lite komplicerat, men så är det. ;-) 
Idag är det alltså exakt fyra veckor kvar till beräknat datum, och jag börjar mer och mer tänka på Ifall det blir tidigare, för bebis kan ju faktiskt komma när som helst nu. 

Nu är det ju dock vanligt att omföderskor har mer sammandragningar och förvärkar, men det känns att de har ökat i mängd nu mot slutet. Igår hade jag en del sammandragningar med molvärk som strålade ner i benen när vi skulle sova. Ibland(eller hela tiden) vill man bara vakna av att vattnet går. Eller i alla fall en stor slemklump. Och på tal om sammandragningar fick jag mig nu en härlig en, haha....

Haha jag kan inte sluta prata om allt som är graviditetesrelaterat just nu. Men, det får ni stå ut med nu, speciellt den sista tiden nu.

I veckan nu ska Melwin tillbaka till dagis två dagar, vi ska till sjukgymnasten och så ska vi tillbaka till barnmorskan för en kontroll om SF-måttet samt bebisens läge i livmodern. Jag HOPPAS att det blir UL, jag viiiill. Haha. Men vi får se! 
 
Nåja. Nu ska jag väl börja runda av denna söndagskväll med gubben min. Vi hörs mer imorgon! :)

29. januari

Fredag! Så skönt med fredag, främst för att man vet att vi får en helg tillsammans, min lilla familj. Tanken var att jag skulle till Örebro imorgon med en kär vän/kollega och Melwin, men när jag märkte att det redan blivit för mycket utgifter så känns det riskabelt att åka till t.ex. IKEA och Rusta. ;) Så, vi får ta det en annan gång! Men, istället kommer mina föräldrar hit. Det var länge sedan sist, och ännu mer lång tid sedan vi var i Stockholm hos dem. Men, det blir antingen nästa helg eller helgen kring den 20:e. Gosh, det får mig att tänka på att det inte är lång tid kvar till bebi skaaaa vara ute.

Nu vill jag bara ha onsdag. Jag vill veta hur bebisen ligger i magen och ifall jag kan få ett UL. Jag vill veta om jag kan få tjata mig till en igångsättning ifall en då vändning lyckas, eller om jag TYVÄRR får ett snitt. För ja, så känner Jag. Även om jag har gått genom en snart full graviditet och verkligen har haft krämpor, klättrat på väggarna här hemma osv, så känner Jag att en vaginal förlossning är vad jag vill uppleva igen. JAG känner mig typ misslyckad om det blir snitt. Jag vill verkligen inte... Och det ska jag försöka trycka på, oooom det nu är så att bebis ligger i fel läge och inte behagar sig för att vända på sig självmant.
Dock när jag känner själv på magen här hemma verkar det mest vara så att den ligger tvärs över magen. Vet inte vad som är bäst/värst? 

Nåja. Nu ska vi fokusera på helgen, så närmar vi oss onsdag fortare. 

Jag är mest glad för att vara här med min familj här och nu. Och känner att man ska ta vara på alla stunder. Jag var igår med om en snuskigt läskig jävla vidrig sladd med bilen då vi åkte hem från Lindesberg. Ingen rolig väg under bra väglag, men igår gick det knapp att köra i 40km/h där det i normala fall är 70. Jag har aldrig varit så rädd, och om jag grät när jag kom hem? Ja tack. Sedan dessa hormoner gör en inte mindre känslig heller.
Nej fyfan. Så läser man idag om en man som voltat med sin bil, på grund av blixthalkan, som dog. 

Att det så fort kan ändras. Livet....
 
Nej nu ni blev det för bittert här. :( Ber om ursäkt för det! 
Nu ska jag fredagsmysa med min stora älskling, efter att ha haft lite filmmys med vår prins som nu ligger för natten. 

Bebisens del av BB-väskan

Nu har jag börjat lite med packning av BB-väskan. Ingenting av det som ska med till mig eller Niclas har packats ner ännu, det gör man kanske i ett nafs när det är dags. Men, batteriet till kameran ska laddas, för det är knappt något kvar och den används inte så flitigt just nu, så det kan man ju börja ordna med nu. Men, här nedan ser ni det jag har packat hittills.

- En tjockare overall i strl.
- Tre mössor i olika storlekar.
- Två par vanliga strumpor & två par sockor.
- Ett par vantar.
- En filt.
- En tjocktröja och en kofta med spänne bak.
- Tre bodys.
- Fyra par byxor.
- Två par nappar(ska givetvis kokas).
- En snutte.

Jag har även packat ett paket med lite blöjor, våtservetter, amningsinlägg och en toarulle.

Mycket tankar i luften

Det var länge sedan jag sov så dåligt som jag sovit inatt. Det har regnat hela natten, och vi som har plåttak hör detta och minsta lilla vindpust väldigt lätt. Niclas låg även tätt intill och snarkade, och jag hade som vanligt svårt att hitta en skön position att ligga och försöka sova i. Sedan att man är kissnödig gör ju inte saken lättare.

Jag har dessutom legat och typ grubblat hela natten, om det jag skrev i inlägget tidigare. Om att bebisen Misstänks ligga i säte. ÄVEN fast det inte spikat och klart, min barnmorska var lite osäker - där av en extra kontroll nästa vecka, så tar jag Visst ut något i förskott. Jag vill vara lite förberedd i alla fall.

För andra kanske det inte är så big deal, men för mig är det. Ifall bebis nu ligger i säte(med rumpan nedåt i alla fall). Om den inte ligger så långt ner så blir det i så fall tal om vändningsförsök. Lyckas det, så vill jag nästan kräva igångsättning för att den inte ska vända sig tillbaka, om de nu inte anser att huvudet plötsligt ligger väldigt långt ned. Annars, blir det väl tal om ett planerat snitt. För jag vill inte komma in sedan med värkar och hela rubbet, och så blir det akutsnitt. Går det att undvika så.... Men så läser jag om flera som har fött i säte. Då ska ju dock ens bäcken vara tillräckligt stort, men skulle mitt bäcken vara bra så är jag osäker om jag törs. Det känns ju inte lika "säkert". Och jag vet hur trött jag var sist, och då kom ju Melwin ändå med huvudet först... 

Nej men så börjar man då fundera på att bebisen kanske anländer tidigare, ifall jag lyckas övertala om igångsättning eller om det blir snitt(görs väl i alla fall en vecka innan BF). Och dååå, blir jag plötsligt nervös, för då är det ju inte lika långt tid kvar, haha. 
 
Så jag tänkte knåpa ihop ett förlossningsbrev(tänkt för vaginal förlossning), börja fundera på BB-väskan som jag tänkte packa, samt försöka få in bilbasen i bilen. Jag tänkte dock dammsuga i alla fall baksätet innan och hitta en bättre filt att ha under. Det ser för jäääävligt ut. Beige klädsel i ett nötskal ibland. ;) 
 
Vad har ni för erfarenheter av att bebisen ligger i säte? Var det ett lyckat eller inte lyckat försök? Fick du igångsättning direkt, några dagar efteråt eller blev det ett planerat snitt? Berätta gärna om ni vill.
 
På grund av min perfekta sömn(not) så har jag nu väldigt ont i huvudet, och ska därför ta min lilla nap innan man kanske får någonting gjort. Jag återkommer senare!