Sen uppdatering

Oj vad länge sedan det var sedan jag lämnade ett avtryck här! Melwin har ju julledigt från dagis och därför har det inte blivit mycket sittandes framför datorn. Den tiden när Melwin sover, sitter jag och Niclas mestadels framför tvn och glor på Heroes. 
 
Nu är det juldagen och jag hoppas att allihopa har fått en fin jul! Vi har haft det jättemysigt med mina samt Niclas föräldrar samt hans lillebror. Mina föräldrar stannade över natten och vi alla somnade nog fortare än kvickt. Just nu är Niclas och Melwin iväg på lite mer julfirande hos Niclas föräldrar med släkt på min svärfars sida. Jag själv var så otroligt seg idag och sov halva förmiddagen när Niclas och Melwin spelade på Melwins nya Disney Infinity som var en stor hit i Melwins ögon!
 
Jag själv har precis ätit lite mat efter att slängt på lite mer färg i Melwins rum, fått undan lite disk samt kastat in en tvätt i maskinen. Nu är jag helt slut igen haha, så jag vet inte om jag ska lägga mig i soffan en stund med hundarna och någon bra bok.
 
Nästa vecka väntar ett besök hos både sjukgymnast och barnmorskan, målaren kommer hit och ska förbereda inför tapetsering och så är det självklart nyårsafton! Då blir det fullt hus igen med mina föräldrar och min syster med familj. Det ska bli jätteroligt! Och, på måndag går jag förresten in i v. 32! 

Vecka 30. ♥

Vad tiden går fort! Även fast man bara är hemma och sjukskriven. Jag var helt säker på att jag skulle klättra på väggarna här hemma, för att det tar skulle ta så lång tid. Men, det går som sagt fort! Kan väl mycket bero på att det är mycket nu innan jul och nyår. Melwin går idag sin sista dag på dagis innan en fyra veckors lång julledighet, så då måste vi komma på lite roliga saker att hitta på. Jag har verkligen noll fantasi på sysselsättningar, mer än t.ex. rita och spela spel. Han älskar Lotto, Bingo och Den försvunna diamanten. Eller att lägga pussel! Men, jag har lite julpyssel på gång, så det ska vi försöka göra något utav imorgon.
 
Annars klev jag och pyret i magen in i vecka 30 igår. Vi var hos barnmorskan förra veckan och jag spelade in den lilles hjärtljud som jag sedan skickade till Niclas på jobbet och till mina föräldrar. Svärmor fick lyssna när jag kom hem då hon var barnvakt till Melwin under tiden. Vi mätte ju magen, och hade bara ett mått på 24 cm på sf-kurvan. Det var väldigt lite för min kurva, så jag ska dit igen nu på fredag för en extrakontroll. Hon misstänkte att bebis ligger tvärsöver magen och därav det låga måttet, men har det inte ändrats lär det ju bli tillväxtultraljud.
 
Hur mår jag nu då? Jag är fortfarande väldigt trött och har superont av foglossningen och i ryggen. Dessutom tycker jag att jag har börjat må lite mer illa nu, men jag vet inte om det kan vara för att det känns som magkatarr. Alltså inte gravid-illamående utan att det är på grund av magkatarren. Roligt värre? Men, bortser man från dessa krämpor så är det ju bra. Jag pysslar hemma i den mån jag orkar och kan. 
 
Imorgon ska jag och Niclas dessutom på en föräldrarutbildning via MVC för att fräscha upp minnet lite, och sedan är det ju faktiskt julafton nästa vecka?! Hur sjukt är det inte. Även fast jag har julpynt och stjärnor uppe i mina fönster, så har jag inte mycket till julfeeling alls. Mycket beror nog på denna så kallade vinter. Vi fick lite snö, men nu är det mest bara frost, ibland knappt det.
 
Nåja. Nu har vi rörisar här som fixar ett element i Melwins nya rum. Tapeter är beställda och snart ska dessa upp. Det är inte mycket kvar i hans rum, och det är SÅ kul! Vill bara börja möbleraaaa. :D

07/12

Godmorgon i stugan! Här sitter jag i soffan med Vissla efter att Niclas och Melwin ganska precis har åkt mot dagis och jobb. Jag har en extrem huvudvärk, som nästan varje morgon. Dock så vet jag att den kommer från nacken, och att jag inte sover så värst bra, för dennas skull. Sedan att jag sitter just nu som en påse nötter med huvudet och nacken, det är också en historia för sig.
 
Idag går vi in i vecka 29(!), men jag önskar att det vore 39. Jag har så ont, både för foglossning men också ibland växtvärk from hell. I fredags hade jag så ont att jag knappt kunde växla i bilen på väg hem från dagis, och jag ville bara sova, även om det var svårt att hitta någon skön ställning att ligga i. Men men, nu känns den värken som bortblåst och bebis är lika aktiv som vanligt. Eller, okej, det börjar bli lite lugnare, men kanske för att det börjar bli lite trångt i magen. Bebisen mäter ju ändå ca 37 cm från topp till tå, och har en vikt på mellan ca 1,2 - 1,4 kg denna vecka. 
 
Vad har vi för planer denna vecka då? Jag ska till barnmorskan på onsdag, vi hoppas på att få hit rörisen för jobb i Melwins nya rum, pepparkakshusbygge samt träffa Melwins kusiner och mormor och morfar på självaste lucia. Tiden går fort nu, och vips så har vi julafton, nyår och sedan är det bara att ploppa ut en bebis. Haha, eller? Skämt å sido, så går tiden faktiskt fort. Även om jag Just nu bara vill att tiden ska gå lite mer fort. Eller både och.

Melwin har blivit mer trotsig(började innan jag blev gravid, så det beror inte på det, bara en kär trotsålder), och vill verkligen göra det motsatta som vi säger. Som imorse nu, ger jag Melwin sin tandborste, tar min och så sätter vi oss ner och ska borsta. "Borsta tänderna nu Melwin", tror ni att han gör det? Nej. "Kissa efter att du har bytt tröja", tror ni att han gör det? Nej. "Klä på dig nu!", tror ni att han gör det? Nej. Det är så jobbigt med trotsåldern, för han är så himla snäll annars mot och med oss, men just när det är något som vi verkligen vill att han ska göra, så vill han inte alls. Och då blir vi självklart arga och det blir typ tjafs. Det är trist, att det ska bli så. Men, det är väl så småbarnsåldern är. Med dessa kääära älskade trotsåldrar.
 
Nej ni, nu ska jag lägga mig och vila en stund innan jag ska ta tag i och börja med en beställning på en teckning jag fick igår.

03/12

Hej hopp! Här sitter jag i soffan med mina sovande pälsbollar intill och typ väntar på att gubben min ska komma hem efter en middag med sitt jobb. Jag har ritat lite på en beställning och nu sett ett avsnitt av både Grey's Anatomy och En unge i minuten(repris på YouTube).
 
Jag blir bara mer och mer noijig och givetvis förväntansfull och taggad inför förlossningen. Nu när man har gått genom en förlossning innan, så vet man hur det KAN se ut, hur det Kan kännas osv. Nu, ser ju allt lite annorlunda ut. I och med att vi inte bor på samma ort och kan välja samma förlossning som med Melwin, och så har vi ju honom som behöver barnvakt. Jag börjar också fundera på hur allt kommer att starta. Blir det på kvällen/natten? Går vattnet?(Det gjorde det inte med Melwin) Kommer det gå superfort? Hinner vi in till förlossningen ens?! Vi har ju drygt 5,5 mil dålig väg till förlossningen... Får Niclas sova kvar? Alltså ååh, får nästan sammandragningar för att jag blir nervös, haha. Ändå, så är det långt kvar. Nu vill jag nästan bara att vi ska gå över jul och nyår, för sen går väl tiden jättefort. Eller? 
 
Nej jag ska väl rasta hundarna och ta mig till sängs. Det dröjer inte så lång tid innan min andra hälft kommer hem. Just nu saknar jag honom massvis, även fast han bara har varit borta ett par timmar.