Flyttlista

Jag tänkte visa er en egen flyttlista jag har gjort. Detta är alltså utgått från oss, men det kanske kan vara till nytta för just Dig.
 

3 månader innan - Den 24 juli var vi på en privat visning av huset, och jag var såld direkt. Niclas var inte lika övertygad till en början. Då vi inte ens hade pratat med banken innan visningen, så tog vi kontakt med dem ca en vecka efter visningen. Jag hade då lyckats övertala Niclas(skämt å sido) att i alla fall prata med banken och se vad de säger. 
 
I samband med att vi bara någon dag senare hade fått klartecken från banken, började vi kolla alla abonnemang och likande angående uppsägningstider.  Detta är superviktigt att kolla så tidigt som möjligt, vissa företag har 3 månader(!) och andra bara 1 månad. Lägenheten sa vi upp direkt efter vi fick ja från banken, då denna hade 3 månaders uppsägning.

Jag började rensa bland kläder och prylar, och ack så skönt det var att bli av med massor av skit - bokstavligen. Jag vet inte hur många sopsäckar som åkte iväg till tippen och Myrorna. Givetvis så började jag packa väldigt tidigt. Det är typiskt mig, men hellre att man bor bland kartonger än får tvångspacka dagarna innan flytten.2,5 månader innan - Kontraktet till huset var påskrivet och handpenningen betalades. Vid det här laget tänkte vi "Shit, nu är detta på riktigt!".

Jag packade lite mer... 


2 månader innan - Vi fick klartecken av säljaren att få ta ett flyttlass redan nu, då vi ju har en lång flytt framför oss. Huset stod tomt, och hade stått tomt i ett halvår innan vi nu köpte det. Vi bokade ett stort skåpsläp och tog även min pappas släp. Nu kändes det ännu bättre. Spännande, men samtidigt läskigt. Hur tror ni att det kändes att komma hem till ett nästan tomt radhus? Inte alls roligt, haha. 1,5 månad innan - Jag anmälde om adressändring.

1 månad innan - Nu måste alla abonnemang, t.ex. bredband och el, sägas upp eller flyttanmälas. Vårat bredbandsabonnemang gick inte att flytta till huset, så det var vi tvugna att säga upp, en månad för sent. Det var tre månaders uppsägningstid på detta, och det trodde vi verkligen inte. Därför är det ett tips att kolla upp Direkt efter det är klart att man ska flytta. Dagisplatsen sas upp och jag ansökte om plats till ett nytt i Nora kommun.


2 veckor innan - Här ska jag börja packa det som finns kvar att packas ner. Givetvis måste vi spara det viktigaste, som t.ex. några handdukar, glas, tallrikar och bestick.


1 vecka innan - Nu börjar det tråkigaste, och det är flyttstädningen. Eftersom vi flyttar så långt, så vill vi slippa att behöva åka hit igen bara för städningens skull, så vi kommer att städa det viktigaste innan flytten. Här har vi fått en checklista från vår hyresvärd, där det står verkligen allt - som ska städas. Frysen ska frostas av, ugnen ska göras rent, fläktfilter, avlopp, fönster och allt därtill.


4 dagar innan - Melwins sista dag hos dagmammorna. :(


2 dagar innan - Nu packas allt ner. Jag ska försöka tvätta upp all smutstvätt så att detta inte är det första man behöver tänka på när man kommer till huset. Diskmaskin och tvättmaskin kopplas bort. Här tänkte vi även försöka flytta det mesta till nedre plan, så att vi kan städa klart typ hela övervåningen.


1 dag innan - Denna dag ska mötet med banken och mäklaren ske. Jag och Niclas åker dit(Lindesberg) och får nycklarna, och tar med oss ett stort släp hem. Även Niclas mamma hyr ett stort släp och följer med. Melwin kommer få vara hos min mamma hela den dagen. Här kommer jag försöka hinna förbereda en smörgåstårta och fika för alla inblandande.


DAGEN MED STORT D - Behöver man säga så mycket om denna dag? Här hoppas jag att vi är friska, utvilade och mätta i magen. Utvilade lär nog inte jag vara, för vem kan sova natten tills den dagen man väntat länge på?
Dagarna efter flytten - En städbesiktning måste göras i lägenheten(hyresrätt) och nycklarna ska vara hos hyresvärden senast 4 dagar efter flyttlasset. Det är då vi verkligen ska vara ute ur lägenheten. När nycklarna är återlämnade kan vi sluta tänka på denna lya och fokusera på nya huset. 

27 dagar kvar

Idag är det sista dagen i september. Sista dagen innan vi går in i månaden med stort m. Eller, med stort o, för oktober. Det är 27 dagar kvar tills avflytt. Flytt från ett hyresradhus på 97,5 kvm strax utanför Nynäshamn(6 mil s. om Stockholm) till en gård strax utanför Nora(norr om Örebro) där huset är på 220 kvm boarea + biarea på 110 kvm.

 

Det är exakt 22,84 mil härifrån dit, och hur känns det? Helt ärligt, så är det självklart blandade känslor. Främst för att jag flyttar ifrån mina föräldrar som jag alltid har haft möjlighet att träffa när jag vill, och gjort flera gånger i veckan. Så självklart känns det tufft att nu, på riktigt, klippa navelsträngen. Speciellt när dem och andra familjemedlemmar inte alls blev glada över denna nyhet. Men, efter ha tagit med mamma och pappa till huset tre gånger nu innan flytten, så är de förvånade över att det inte alls tar så lång tid som man kanske tror, och givetvis är de väldigt glada för våran skull. Man kan inte vara alla till lags tyvärr, och detta är vårat val. Ingenting säger att vi kommer att bo där i resten av vårat liv, men man måste ju pröva. Jag tror i alla fall att vi kommer trivas som handen i handsken. För mig är detta drömmen, även om jag nog hade önskat att det hade legat lite närmare Nynäs hur som helst. MEN, ska man bo i Stockholms län så blir det många miljoner dyrare, än denna gård. 
 
Nu, känns det också väldigt mycket bättre, då jag nyligen har fått jobb där det utgås från Örebro. Jag är så himla glad, och en stor sten släppte från magen, då detta har varit den största biten att bocka av från listan. Utan jobb har jag inte kunnat ha bil, och utan bil där vi ska bo - fungerar inte. Det går en buss två gånger om dagen. Det säger allt, haha. 
 
Nästa punkt på listan, faktiskt det sista viktiga, är att Melwin ska få en förskoleplats. Jag har pratat med Nora kommun och de kan inte erbjuda en plats förrän vi står skrivna i deras kommun. Jag skulle hur som helt återkomma till dem ca 2 veckor innan flytten, för de ville självklart göra allt för att vi ska få en plats tills vi flyttat dit.
 
Jag tänkte knåpa ihop ett inlägg med punkter, tips och råd inför en flytt. Kan det vara intressant?

24/09.14

Jag måste börja med att berätta att jag har stora problem med Blogg.se. Jag kan t.ex. inte svara på många av era kommenterar alt. så visas det bara ett tomt svar. Jag vill svara - tro inte att jag är dryg! Haha. Bara så att ni får förklarat för er... :-)
 
För övrigt är det rätt tomt på inlägg, just av anledningen ni ser ovan. Jag hoppas att det blir bättre snart... 

Status på livet: Nedräkning till flytt är givetvis påbörjad. Alla uppsägningar är gjorda, adressändring, flyttanmälan till t.ex. elbolag och ansökan till Melwins dagisplats. 

Jag söker jobb som om jag inte hade gjort något annat i livet. Faktiskt, så ska jag på arbetsintervju imorgon, så det blir upp tidigt och iväg till Örebro. Det blir en liten utflykt, som jag fått med mig mina föräldrar och de tre vovvarna på. 
 
Men nu ska jag nog gå ner till sängs, spela på luren och försöka somna. Jag är för nervös för att bara sitta här, haha... Ciao sålänge!

En helg i Nora-skogarna

Efter att ha spenderat en helg i Nora-skogarna så tvekar jag ännu inte en sekund på att jag bara vill flytta NU. Alltså, jag kan verkligen leva med alla dessa fina vyer överallt. Dessa bilder är från Niclas's föräldrars gård. Vy från deras baksida.... Seriöst, här skulle jag kunna sitta hela dagarna och titta.