Trotsålder på barn och hund

Vem uppfann trotsåldern? Det är det värsta nu, så otroligt jobbigt! Melwin är i en 3-års-trots, där han Alltid ska få göra det han vill och säger. Säger man nej eller föreslår någonting annat så vänder han helt. Som imorse, ska jag ge er ett exempel. Vi hade ätit frukost i köket på övervåningen, och skulle gå ner för att bl.a. borsta tänderna. Han var inte så jättesugen på det, så jag öppnade grinden till trappan och skulle gå ner. Han vägrade, så jag drog han till mig i trappan och stängde grinden efter oss. Då vände det helt och han började skrika/gråta/gnälla för att han inte fick öppna grinden(han ville inte ens gå ner först). Så han fortsatte gnälla/skrika/gråta i drygt en halvtimme, försökte ta en napp för nu ville han plötsligt gå och sova. 
 
Jag själv har nu på senaste tiden fått ett otroligt kort tålamod och en kort stubin. Jag själv kan vända ganska fort, speciellt när Melwin blir så här. Det är otroligt jobbigt, speciellt eftersom jag är själv med Melwin på morgonen. På helgerna är ju Niclas hemma, så då kan jag gå ifrån en stund bara för att andas lite.
 
Till råga på allt så är även Zevve i en trotsålder. Han är ju 1 år och 2 månader, men beter sig som en liten valp. Mot mig jävlas han bara, för han lyssnar bättre på Niclas. Man måste vara Jättehård mot Zevve för annars vill han bara fortsätta jävlas. T.ex. så drar han OTROLIGT mycket ute, och INGENTING hjälper. HUR hård man än är, sele/antidrag-sele, kedja, halvstryp eller vanligt halsband. Han blir tokig när det kommer en katt och när man möter de flesta andra hundar. Blir man arg på honom, så bits han. När han är ensam hemma kissar han > i < soffan, och biter på bl.a. soffan och kablarna till tvn. Det är riktiga valpfasoner. Han VET att han inte får, och det är bara när han(och Vissla) är ensam. Annars, är han en väldigt trevlig hund. Han är precis som Vissla, älskar att ligga i sängen och gosa. Som nu när jag skriver detta, ligger han i mitt knä och har verkligen gosat ner sig i min famn. 
 
Nej, det är jättejobbigt... Och svårt. Hur gör man, liksom?
 
 

29/06

I'm alive. Dagarna denna sommartid går alldeless för fort, helt ärligt! Nu är vi väldigt snart inne i Juli-månad där vi har en del inplanerat och sedan säger det poff så är sommaren slut. Haha... Nej förlåt för att jag inte är så positiv. Nu ska vi njuta, i alla fall om två veckor när gubben går på semester. ♥
 
Jag kör och pluggar körkortsteori nu mestadels, och ska imorgon ta tag i träningen igen för ryggens skull. Jag är så otroligt less på mitt ständiga ryggont, så nu måste jag verkligen ta tag i detta. Så ja, övningskörning, teoriplugg och nu också träning. Självklart jobbsökande under tiden, men prio ett är körkortet. Då ska det förhoppningsvis bli bättre på jobbfronten. Den sura sidan av att bo på landet, haha. :(
 
Men hur som. Jag skulle bara kika in och berätta att jag lever. Jag skriver säkert mer imorgon. :-)

Mycket körning

Bild lånad från http://www.dagensjuridik.se/

Imorgon är det fredag! Fast, det tror jag nog ingen har missat, hah... Då blir det fortsatt körning, då jag ska hämta Melwin lite tidigare från dagis för att åka till mamsen. Eller, hon hämtar oss, så kommer jag köra direkt.

Idag var en väldigt effektiv lektion! Vi körde i nästan 2 ½ timme. Det blev en runda som vanligt i Nynäs - fokus på backa runt hörn, spontan-tripp till Haninge och sedan tillbaka med en tripp i Nynäs. Imorgon blir det lite mer landsvägskörning och bara nöta nöta nöta.

Jag försöker nu sitta varje dag och göra online-prov(körkort.se), och det går så bra! Jag är jättenöjd. Idag har jag gjort 5 prov, och jag blev godkänd på alla. *tummen upp*

Ja, jag ber om ursäkt att det är mycket körkortssnack här för stunden, men det är precis vad jag håller på med. Jag har verkligen gått in för det här, så det läggs mest fokus på att klara detta. Men, förutom det, har jag sökt ett jobb som vore väldigt kul(berättar inte förrän jag vet mer), samt att jag har ett annat jobb(eventuellt) på gång, med mitt företag. Kul båda två! 

Men nej, nu blev det sent, så nu ska hundarna ut innan det är natti natti som gäller. Vi får se ifall jag hinner skriva något imorgon. Om inte, säger jag bara, trevlig helg! :-)
 

Crazy about you

Förlåt för tjaten, men jag är så himla galen i denna bil! Volvo XC60 i mitt hjärta, haha. Det säger jag innan jag ens suttit i en, och innan jag ens har mitt körkort i handen. Men, man måste ha en sporre, så det här är min. Jag SKA ha det där kortet, på första försöket, för att jag någon gång ska kunna köpa mig en sådan här snygging. Jag menar det, jag smälter. :D